Chcesz zapewnić swoim gościom w restauracji lub w innym lokalu gastronomicznym pyszną, zdrową i czystą wodę do picia, którą będą mogli dobrać do każdego zamówienia? W takim razie koniecznie rozważ zakupienie dobrego dystrybutora do wody, który to umożliwi. Przekonaj się, jak wiele korzyści zapewnia to wyposażenie restauracji oraz sprawdź, na co trzeba zwracać uwagę podczas kupowania tego sprzętu. Mamy nadzieje, że poniższe porady pomogą Ci w podjęciu decyzji odnośnie zakupu lub wynajmu dystrybutora.
Zalety dystrybutorów wody w restauracji
Zadbaj o swoich gości w restauracji, zapewniając im wodę, która będzie pyszna w smaku oraz całkowicie oczyszczona ze zbędnych mikroorganizmów i zanieczyszczeń. W tym celu niewątpliwie najlepiej sprawdzi się dystrybutor wody do restauracji. Jakie zalety zapewnia to urządzenie? Oto kilka tych najważniejszych atutów, których nie warto pomijać:
- Możliwość zaserwowania wody, którą klient sobie zażyczy. Dzięki temu możesz zaproponować zarówno wodę gazowaną, jak i niegazowaną, lekko podgrzaną lub też schłodzoną. Wymagania gości często podyktowane są temperaturą za oknem, więc już teraz możesz temu sprostać.
- Prosta obsługa – przy pomocy jednego przycisku możesz nalać wodę gazowaną do kieliszka lub szklanki, jak widzisz, obsługa nowoczesnego dystrybutora do wody jest naprawdę bardzo prosta i intuicyjna.
- Woda prosto z kranu, ale oczyszczona – już nie musisz pamiętać o zamawianiu zapasów wody dla gości, od teraz wystarczy, że odpowiednio zamontujesz dystrybutor, aby pobierał wodę prosto z kranu. Takie rozwiązanie jest znacznie wygodniejsze i pewniejsze. Kluczowe jest to, aby wybrane urządzenie zapewniało funkcję, umożliwiającą dokładne oczyszczenie wody z zanieczyszczeń, które gromadzą się w rurach i wszelkich bakterii oraz wirusów.
Dziś dystrybutory wody są z powodzeniem wykorzystywane nie tylko w restauracjach, ale też w kawiarniach, hotelach oraz w wielu innych przedsiębiorstwach, biurach, a nawet w szkołach, urzędach i w domach.
Jaki dystrybutor warto wybrać do restauracji?
Podczas kupowania nowoczesnego dystrybutora wody niezbędne staje się to, aby zwrócić uwagę na kilka kluczowych kwestii.
Jak już wcześniej wspomnieliśmy, ważne jest zapewnienie klientom możliwości wyboru, czy chcą wypić wodę gazowaną bądź też niegazowaną, schłodzoną czy podgrzaną. Dlatego też koniecznie sprawdź, czy ten konkretny dystrybutor posiada takie funkcje. To ważne, gdyż podnosi to komfort klientów, ale też sprawia, że nie musisz specjalnie chłodzić butelek z wodą, a zamiast tego za pomocą jednego przycisku zyskujesz chłodną wodę.
Postaw na wysokiej jakości materiał, z którego wykonany jest dystrybutor wody do restauracji. Najlepszą opcją będzie stal nierdzewna lub też bardzo popularne połączenie hartowanego szkła ze stalą szlachetną. Zastanów się nad zakupieniem modelu bezdotykowego, który przyspiesza pracę i zapewnia większą higienę. Do tego zdecyduj, czy lepiej wybrać model wolnostojący, czy też sprzęt, który można postawić na blacie, szafce czy wybranym meblu.
Materiał zewnętrzny.